[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sk�adniki:# 3 ma�e marchewki# 2 z�bki czosnku# 2 ziela angielskie# 2 �y�ki sosu sojowego# 2 �y�ki �mietany 18%# 1 ma�y pomidor# 1 ma�a cebula# 1 korze� pietruszki# 1 ma�y kawa�ek selera# 1 li�� laurowy# 1 litr wody# 1 �y�eczka przecieru pomidorowego# 1 �y�eczka siemienia lnianego# szczypta pieprzu kolorowego# szczypta koperku suszonego# szczypta ga�ki muszkato�owej# szczypta majeranku# szczypta bazylii# szczypta s�odkiej papryki# spora szczypta curry# gar�� �wie�ego lub mro�onego szczypiorku# s�l do smakuSpos�b przygotowania:Przygotowujemy ma�y garnek do kt�rego wrzucamy: obrane i starte na tarce warzywa (seler, korze� pietruszki oraz marchewki), pomidora i cebul� pokrojon� w drobn� kosteczk�, drobno posiekane z�bki czosnku i szczypiorek, �y�eczk� siemienia lnianego, s�l do smaku, szczypt� kolorowego pieprzu, koperku, ga�ki muszkato�owej, majeranku, bazylii, s�odkiej papryki oraz po�amany na drobno li�� laurowy oraz zgniecione na miazg� ziela angielskie. Wszystkie sk�adniki zalewamy litrem wody, mieszamy i stawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia.Do osobnej miseczki wlewamy dwie �y�ki sosu sojowego, dwie �y�ki �mietany 18% i �y�eczk� przecieru pomidorowego. Dodajemy 3-4 g��bokie �y�ki wywaru z gotuj�cej si� zupy i mieszamy. Dolewamy do zupy. Gotujemy do wrzenia. Zdejmujemy z gazu i miksujemy zup�. Ponownie stawiamy na gaz, doprowadzaj�c do wrzenia.Zupa jest ju� gotowa. Jest pyszna i ma ciekawy smak. Smacznego.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]