Zupa krem oliwkowa, Wegetariańskie

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sk�adniki:# 2 z�bki czosnku# 2 �y�ki �mietany 18%# 1 ma�a marchewka# 1 �y�eczka przecieru pomidorowego# 1/2 puszki kukurydzy# 1/2 zielonej papryki# 1/2 �wie�ego og�rka# 1/2 ma�ej cebuli# puszka zielonego groszku# kapusta �wie�a (ma�y kawa�ek)# gar�� zielonych oliwek# gar�� siemienia lnianego# gar�� szczypiorku# kilka li�ci poraPrzyprawy do smaku:# curry# s�l# pieprz# sos sojowy# majeranek# bazylia# tymianek# odrobina kminku# papryka czerwona s�odka# pieprz kolorowy# zio�a prowansalskie# 3 szt. ziela angielskiego# li�� laurowy# s�l czosnkowaSpos�b przygotowania:Kapust� szatkujemy. Oliwki kroimy na ma�e cz�ci. Og�rka obieramy i kroimy na drobno. Pora, z�bki czosnku i szczypiorek drobno siekamy. Cebule i papryk� kroimy w kosteczk�. Marchewk� �cieramy na tarce. Wszystko wrzucamy do garnka. Dodajemy groszek, kukurydz�, gar�� siemienia lnianego, curry, s�l, pieprz, majeranek, tymianek, bazyli�, odrobin� kminku, papryk� czerwon�, kolorowy pieprz, zio�a prowansalskie i s�l czosnkow�. Ziele angielskie mia�d�ymy, li�� laurowy �amiemy na drobne kawa�eczki i wrzucamy do naczynia. Wszystko dok�adnie mieszamy. Stawiamy na gaz i doprowadzamy do wrzenia. W osobnej miseczce mieszamy �mietan� z przecierem pomidorowym i sosem sojowym. Dodajemy troch� wywaru z zupy, aby �mietana si� nie zwa�y�a a nast�pnie dodajemy zrobiony sos do zupy. Ponownie zagotowujemy. Zdejmujemy z gazu i miksujemy dok�adnie mikserem. Zupa b�dzie gotowa gdy si� zagotuje.Danie jest dla os�b, kt�re nie przepadaj� za oliwkami a chcieli by si� do nich przekona� lub dla os�b bardzo je lubi�cych :). Zupa ma pi�kny zapach i wyj�tkowy smak. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • apo.htw.pl