Zupa kartoflanka, zupy kwaśnice

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Zupa kartoflanka
Autor:
tunaCooking
Przepisów:
22
Ocena:
40
Twoje notatki
Składniki:
3-4 os.
30 min
średnie przystępne
2,5l bulionu
1 duża cebula
7 dużych ziemniaków
3 ząbki czosnku
60g kiełbasy
100g śmietany 18%
2 liście laurowe
3 kulki ziela angielskiego
majeranek
sos sojowy, biały pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku
z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.
1
Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2
minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony
w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się
cebuli, ciągle mieszając.
2
Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i
liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę
pokrojoną w plasterki.
3
Dodać majeranek i poczekać aż smaki się
przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy
ziemniaki będą miękkie.
4
Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do
garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na
słoność i pieprzem.
5
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • apo.htw.pl