Zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami, Kuchnia, Przepisy ,, Smaki czasu z Karolem Okrasą''

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami - Telewizja Polska SA
Strona 1 z 2
Abonament
O TVP
Centrum prasowe
Dostępność
Zaloguj się
INFORMACJE KULTURA SPORT ROZRYWKA NASZE ANTENY TELEWIZJE REGIONALNE
strona główna
»
styl życia
»
kuchnia
»
książka kucharska
»
przepisy
»
przepisy smaki czasu z karolem okrasą
Książka kucharska
start porady przepisy
Zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami
Więcej
Ocena widzów
Twoja ocena
prześlij link znajomym
+
dodaj do ulubionych
Wymagania techniczne
System operacyjny:
Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista oraz
odtwarzacz Windows Media Player v10 (wraz z zalecanymi
aktualizacjami) lub v11
Internet Explorer 7 lub nowszy, Firefox 3 lub nowszy
W przypadku oglądania filmu online (streaming) łącze o
minimalnej rzeczywistej przepustowości 512 kb/s.
Przeglądarka:
Łącze internetowe:
Przetestuj szybkość łącza Przetestuj swój komputer
Kategorie: kuchnia polska , Zupy , Dania wegetariańskie , Przepisy Karola
Okrasy
Składniki:
• 100 g suszonych jabłek
• 100 g suszonych gruszek
• 150 g suszonych i podwędzanych śliwek
• 2 liście laurowe
• 3 goździki
• 100 g suszonych i ugotowanych grzybów
• 50 ml wywaru z suszonych grzybów
• 1 łyżka miodu
• 2 żółtka
• 100 ml słodkiej śmietanki 30%
• sól, pieprz, oliwa
Sposób przygotowania:
1. Suszone owoce kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do letniej wody, dodajemy 2 liście laurowe, krótko gotujemy
2. Do podgotowanych owoców dodajemy 3 utarte w moździerzu goździki, pokrojone ugotowane grzyby suszone oraz wywar z suszonych grzybów. Doprawiamy łyżką miodu.
3. Kiedy owoce będą miękkie, w miseczce roztrzepujemy żółtka ze słodką śmietanką, hartujemy odrobiną gorącego wywaru z owoców i grzybów, po czym zaciągamy zupę
mieszaniną żółtek i śmietany. Mieszamy i chwilę gotujemy na bardzo małym ogniu. Zupa gotowa.
Dobra rada: do zupy możemy dodać suszone wiśnie.
serwisy
Książka kucharska - Pasztet z
dziczyzny i chleb z ziarnami
Książka kucharska - Pieczony comber
z sarny
Makłowicz w podróży
Program kulinarno-podróżniczy.
Robert Makłowicz zwabiony
egzotycznymi potrawami
odwiedza
»
Książka kucharska - Sandacz po
polsku z wody oraz pierogi z kapustą i
grzybami
Książka kucharska - Zupa rybna z
karpia z pulpetami
Euro według Gesslera
Książka kucharska - Grillowany
comber jagnięcy z plackami z
ziemniaków i kaszy gryczanej podany z
konfiturą z czerwonej cebuli
Książka kucharska - Steki z polędwicy
wołowej z pesto z suszonych
pomidorów
Jaki jest stan gastronomicznych
przygotowań naszego kraju do
»
Książka kucharska - Sandacz
zapiekany z grzybami z sałatką z
kiszonej kapusty i dyni
Książka kucharska - Zapiekanka z
ziemniaków i grzybów
Rączka gotuje
Cotygodniowy program kulinarny,
w którym znany i lubiany
»
Smaki czasu z Karolem
Okrasą
Zapraszamy w kulinarną podróż do
świata wspomnień. Przywołujemy
»
2012-11-14
Zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami - Telewizja Polska SA
Strona 2 z 2
zobacz także
tvp regionalne
Abonament TVP
Rada Programowa
Zgłoś program (ROPAT)
Zamówienia publiczne
Zgłoś nadużycie w sieci
Centrum prasowe
Program dla prasy
Serwis fotograficzny
Sklep TVP
Emisja w TVP
Odbiór programów TVP
Reklama w tvp.pl
Oferta handlowa
Telegazeta ogłoszenia
Biuro Reklamy
Naziemna Telewizja Cyfrowa
Merchandising (znaki)
Białystok
Bydgoszcz
Gdańsk
Gorzów Wlkp.
Katowice
Kielce
Kraków
Lublin
Łódź
Olsztyn
Opole
Poznań
Rzeszów
Szczecin
Warszawa
Wrocław
regulamin tvp.pl | pomoc | polityka prywatności | redakcja | newsletter | kontakt | Kariera w TVP
© 2012 Telewizja Polska S.A.
2012-11-14
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • apo.htw.pl