Zrazy zawijane , kulinaria

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Onet.pl Gotowanie
Zrazy zawijane
Skþadniki
¤
700 g polħdwicy woþowej
¤
200 g boczku wħdzonego
¤
200 g cebuli
¤
50g musztardy sarepskiej
¤
10 g mĢki do oprszenia zrazw
¤
200g ogrkw kiszonych
¤
60 g oleju
¤
5 ziaren ziela angielskiego
¤
2 þyŇki majeranku
¤
5 ziaren pieprzu
¤
1 liĻę laurowy
¤
20 g mĢki do podprawy
¤
150g masþa
¤
2 bulionetki Bulion woþowy
Etapy przygotowania
1.
Pokrj miħso w poprzek wþkien na pþaty gruboĻci ok.
1,5 cm. Rozbij kaŇdy kawaþek tþuczkiem, posmaruj
musztardĢ, posyp majerankiem, solĢ i czarnym
pieprzem. Pokrj boczek wħdzony i ogrka kiszonego
w bardzo cienkie plastry. Krtko podsmaŇ na maĻle
cebulħ pokrojonĢ w plastry.
2.
PoþŇ plaster boczku na kaŇdy pþat miħsa, nastħpnie
kawaþki ogrka oraz odrobinħ cebuli. Zwiı caþoĻę,
zepnij zrazy wykaþaczkami, oprsz mĢkĢ i zrumieı z
obu stron na rozgrzanym oleju, nastħpnie przeþŇ do
rondla.
3.
RozpuĻę bulionetki Bulion woþowy w 1,5 litra wody.
Zalej zrazy bulionem, dodaj przyprawy i odrobinħ
koncentratu pomidorowego. Gotuj na wolnym ogniu
okoþo 30 minut. Na koniec dodaj masþo i intensywnie
mieszajĢc poþĢcz z sosem aŇ bħdzie gþadki.
2009-10-05
Powrt
Ç
drukuj
Copyright 1996-2009 Onet.pl SA
1 z 1
2009-10-06 23:07
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • apo.htw.pl

  •