[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->Spis treściOkładka Strona tytułowa Strona redakcyjna Wstęp PizzaDepartament Stanu Ciasteczka Oreo O sartù Pranie ‘O ragùChleb i wino Insalata di polipo Presenza Talerz makaronuMiękki ser stracchino prosto z lodówki Lekcje angielskiegoMelanzane a funghetto Pasta e fagioli Roccoco i ajerkoniakCapitone Pizzetta, cappuccino i sok pomarańczowy Świeże jajkaImpepata di cozze Casatiello Gelato alla nocciola Pasta al fornoCaffè macchiato Hamburgery i frytki Bolonia Tato RussoManicure przed mszą W domu na dobre ‘O porpo Dopóki desernas nie rozłączy Rzym San Gennaro Wykładziny od ściany dościany Autospurgo Pasta alla Genovese Vestiti ExtracomunitariGrać jedzenie Cotoletta alla Milanese Wiem, że kłamieszBakłażan z parmezanem Zazdrość Klima Głód totalny Masłoorzechowe ‘A marena Raffaella młodsza Lazanie Sałatka RagùInsalata di Polipo Parmeggiana di Melanzane Sartù di risoPrzypisy końcoweTytuł oryginałuONLY IN NAPLES: LESSONS IN FOOD AND FAMIGLIAFROM MY ITALIAN MOTHER-IN-LAWRedakcjaGrażyna MastalerzProjekt okładkiUrszula GireńZdjęcia na okładce© inacio pires / shutterstock, © SJ Travel Photo and Video /shutterstockZdjęcie autorki© Tara CrossleyKorektaMaciej Korbasiński, Piotr KrólakRedaktor prowadzącyMałgorzata GłodowskaCopyright © Katherine Wilson, 2016Copyright for the Polish edition © by Wydawnictwo CzarnaOwca, 2016Wydanie IISBN 978-83-8015-204-5Wydawnictwo Czarna Owca Sp. z o.o.ul. Alzacka 15a, 03-972 Warszawawww.czarnaowca.plRedakcja: tel. 22 616 29 20; e-mail: redakcja@czarnaowca.plDziałhandlowy: tel.22 616 29 36; e-mail:handel@czarnaowca.plKsięgarnia i sklep internetowy: tel. 22 616 12 72; e-mail:sklep@czarnaowca.pl
[ Pobierz całość w formacie PDF ]